Heet van de naald, met een lach en een traan…


Tot mijn schrik zag ik dat mijn laatste nieuwsbrief verzonden is in april! En er is ondertussen zoveel gebeurd… Neem even de tijd om het te lezen, want het gaat ook jou aan ..

Mijn knie hersteld goed, maar is nog niet goed genoeg. Dat komt mede door mijn andere knie die ook aan de beurt is voor een vervanging. Ik ga de hele riedel dus nog een keer doorstaan. Maar daarover in een volgende brief meer. Voor nu het meest belangrijke nieuws.

Per 1 oktober heb ik een baan aangenomen bij de SNS Bank voor 24 uur als Klant contact expert. De winkel levert helaas nog steeds niet op wat het zou moeten. Ondanks al mijn trouwe klanten, ondanks dat iedereen zo ontzettend blij is met de winkel. Het gevecht om de centen blijft. Elke maand weer een strijd om de huur en andere vaste lasten bij elkaar te krijgen en ook nog spullen in te kopen…

Terugblik
Ik ben naar dit pand verhuisd met in mijn achterhoofd dat ik het 3 jaar zou gaan proberen. Na een hele mooie start, heb ik de afgelopen jaren veel meegemaakt wat de winkel geen goed heeft gedaan. Allereerst de 3e Corona lockdown. De winkel lag vol met mooie garens en pakketten voor de feestdagen; we hadden lekker ingekocht en zin in december! Bam: deur dicht, geen inkomsten, reserves weggesmolten. Achteraf gezien was de lockdown zo onnodig, maar het kwaad was al geschiedt.

Niet lang daarna brak de vreselijke en nog steeds voortdurende oorlog uit in Ukraine. De gasprijzen schoten sky high, de boodschappen en benzine werden maar duurder en duurder, en men moest bezuinigen (en nog steeds!) en dat doe je dan op de leuke dingen…en ik heb natuurlijk leuke dingen ! Dus heel begrijpelijk maar vreselijk voor detailhandel..Al met al kelderde de omzet naar een historisch dieptepunt.

Vervolgens ben ik nog letterlijk een half jaar uit beeld geweest achter de bouwkraan en -hekken van het nieuwe DA pand. En hoe blij was ik (en nog steeds!) toen de DA eindelijk haar deuren opende! Reuring op ons pleintje, en samen met de andere ondernemers doen we er alles aan om het gezellig te maken en te houden.

Persoonlijk liep het ook allemaal niet zo lekker; een nieuwe knie, erg lang herstel, een handoperatie, er is copd vastgesteld en volgend jaar krijg ik rechts ook een nieuwe knie. De energie om workshops te geven is er daarom niet, en dingen organiseren voor de zakenkring evenmin. Alles met elkaar…..heb ik besloten mijn huurcontract niet te verlengen per 01-07-2024 ..en in dezelfde week toen ik dat besluit had genomen, had ik ook al een baan bij mijn oude werkgever, de SNS Bank. Ik merk aan alles hoe blij ik er van word! En dat is dan voor mij een goede keuze.

Hoe nu verder?
Voor jullie dus minder leuk. Ik begrijp dat dit nieuws voor sommigen inslaat als een bom..De winkel blijft natuurlijk zo lang mogelijk open. We gaan iets schuiven met de openingstijden, dankzij mn trouwe invallers Idelette en Dineke kunnen we toch nog redelijk veel open zijn.

Tot slot
Ik hoop dat ik op jullie support mag blijven rekenen, want we blijven open tot uiterlijk 1 juni 2024. Of tot ik een nieuwe huurder vind. Of ,en daar doe ik een beroep op jullie, misschien vind ik iemand die het wil overnemen! Want hoe leuk zou het zijn om deze geweldige winkel te laten blijven bestaan in Zuidhorn! Misschien ben jij wel degene met zo’n droom! Of ken jij iemand met zo’n droom! Want de plek is prima, de winkel is prima, maar de winkel verdiend iemand die de energie heeft om leuke dingen te bedenken en te doen, (workshops!) die creatief is, die ook zakelijk kan zijn, maar ook een mensenmens is.. Lijkt het je wat? Weet je iemand? Laat het me vooral weten….

Bam…het is eruit. Ik ga, na bijna 8 jaar lief en leed met jullie te hebben gedeeld, stoppen. Maar we gaan elkaar de komende tijd zeker nog zien hoor! Dus tot snel weerziens in de leukste handwerkwinkel van het Westerkwartier (en omstreken) (en verder).

Met een lach en een traan,
liefs
Margriet