7 Zussen dekens!

7 zussen deken

Geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks De Zeven zussen van Lucinda Riley is de 7 zussen deken ontworpen!  Je breit of haakt deze deken in zes delen, voor ieder verschenen boek een strook.

De patronen zijn op 16 september online verschenen. Houd de blogs van De Breimeisjes en Liefgehaakt (zie hieronder) in de gaten voor meer info!

Omdat ze zelf een blijvende herinnering aan de mooie verhalen van de zussen wilden hebben, ontwierpen Akkelien Smink en Wietske Meindertsma, deze brei- en haakdekens. Akkelien en Wietske, die allebei in Sneek wonen, leerden elkaar een paar jaar geleden via het haken en breien kennen. Dit is hun eerste creatieve samenwerking op handwerkgebied.

Voor wie net zo’n grote fan is van de verhalen over de zeven zussen, is het haken of breien van deze deken een leuke bezigheid. Helemaal omdat we nog even moeten wachten tot het 7e deel van de boekenreeks verschijnt.  

Over de boekenreeks De Zeven zussen

De boeken gaan steeds over één van de zeven zussen die samen opgroeien met hun adoptievader in Zwitserland, aan de rand van het meer van Genève. Zij gaan op zoek naar hun roots. Het blijkt dat zij overal ter wereld vandaan komen.

De boekenreeks van romanschrijfster Lucinda Riley is wereldwijd een enorm succes en erg populair bij miljoenen lezers. De boeken zijn verkrijgbaar bij o.a. Boekhandel Schoelier in Zuidorn.

Deken breien of haken

Er is een breideken en een haakdeken ontworpen. Via de patronensite Ravelry kun je het gewenste patroon downloaden in het Nederlands, Engels of Duits én gelijk aan de slag gaan.

De benodigdheden en meer informatie over de dekens vind je nu alvast op:

Breideken > http://debreimeisjes.blogspot.nl

Haakdeken > http://liefgehaakt.blogspot.nl   

Goede doel

Het brei- en/of haakpatroon kun je downloaden tegen een kleine vergoeding. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het goede doel. Om aansluiting te vinden bij de verhalen van de zussen, is er gekozen voor Oxfam Novib. Zij steunen vrouwen over de hele wereld met onder andere schoolspullen of computercursussen voor meisjes. Ook helpen zij arme families in de strijd tegen het coronavirus.  

Zes delen

De deken bestaat uit zes delen, voor ieder verschenen boek een strook. Ieder deel neemt je mee naar het verhaal van de betreffende zus. Het kan zijn dat een bepaalde steek refereert naar een gebeurtenis of regio uit het boek. Of een motief of techniek verwijst naar de levensloop van één van de zussen.

Bewonderen

Ben je nieuwsgierig naar de dekens? Ze zijn van 1 t/m 12 oktober in het echt te bewonderen bij Sparkelz-Creatief, de leukste handwerkwinkel van het Westerkwartier (Nieuwstraat2 te Zuidhorn) , waar u natuurlijk ook het juiste garen kunt inslaan voor deze geweldige deken!  Of, Klik HIER om meteen naar de juiste pakketten in de webshop te gaan!