Workshops

  • IVM PERSOONLIJKE OMSTANDIGHEDEN WORDEN ER OP DIT MOMENT GEEN WORKSHOPS GEGEVEN.

Workshop Basis haken voor volwassenen
(vanaf 14 jaar)

Haken is helemaal niet suf! Sterker nog, haken is superhip! Met wat geduld, fantasie of slim gebruik maken van het internet, tover je de leukste creaties te voorschijn! Maar; dan moet je wel eerst de basistechnieken onder de knie krijgen! En daarvoor kun je nu ook bij mij terecht! Het lijkt misschien ingewikkeld maar met een beetje geduld heb je de techniek zo onder de knie. Ook wanneer het al heel lang geleden is dat je hebt leren haken en een opfriscursus wilt, is dit een hele leuke workshop !

Haken is een leuke, makkelijke en voordelige hobby. Tijdens deze workshop leer ik je al de basistechnieken van het haken. Ik geef je tips en trucs hoe je aan leuke patronen kunt komen, en natuurlijk wat voor leuke dingen je er allemaal mee kunt maken! Met de workshop kun je al snel aan de slag om de leukste bloemen, vlinders, of amigurumi-creaties te haken!

De duur van de workshop is ongeveer 2 uur, en wordt gegeven enkel op zaterdag ochtenden, in onze handwerkwinkel in de Nieuwstraat 2 te Zuidhorn. Het minimum aantal deelnemers is 3, het maximum aantal deelnemers is 6. De prijs van de Basis workshop bedraagt 20 euro per persoon. De prijs is inclusief een haaknaald , een bolletje katoen, en een uitgebreide uitleg om thuis mee verder te kunnen.

Geef je op in de winkel of stuur een email naar sparkelzcreatief@gmail.com, check onze agenda voor de ingeplande data.

Er kan tijdens deze workshop uiteraard nog extra materiaal worden gekocht. De workshop en eventuele extra materialen kunnen contant (voorkeur) of met pin betaald worden.

Extra uitleg nodig?

Uit ervaring weet ik dat niet iedereen de fijne kneepjes meteen onder de knie krijgt. Met veel oefenen en geduld kom je al een heel eind, maar: lukt het haken na het volgen van de basis workshop maar steeds niet, of zijn er specifieke dingen waar je tegen aan loopt, dan kun je een persoonlijke afspraak maken voor wat extra hulp. De kosten hiervoor zijn 15 euro per uur. Het voordeel van een privéles is dat je onverdeelde aandacht krijgt!

Vervolg workshops (basis vereist)

Daarnaast zal er regelmatig een thema-workshop gegeven worden. Ook deze geschieden weer na opgave, dus kom snel langs of mail ons! Uiteraard kun je onderstaande workshops ook voor een eigen groepje boeken; vraag dan minimaal 3 en maximaal 6 vriendinnen,  collega’s buurvrouwen, moeders, tantes, nichtjes etc. om een leuke ochtend te hebben met elkaar! (let wel: de basis moet aanwezig zijn!)

Thema Workshops !

Heb je de basis (goed) onder de knie? Wil je graag een stapje verder? Of ben je op zoek naar inspiratie? Geef je dan op voor een van onderstaande workshops!

 

Uiltje uit mijn boekje “Kleurrijke Cadeautjes Haken”

Heb je de basis workshop gevolgd en wil je meer leren? Kun je een beetje haken? Heb je een boekje maar kom je er zelf niet goed uit? Of wil je het haken weer oppakken? Dan is dit een leuke workshop. in ca 2,5 uur maak je 1 deel van het uiltje uit mijn eigen haakboekje “Kleurrijke cadeautjes haken” en daarbij leer je ook nog een aantal leuke trucs en krijg je tips over het haken. Kosten 22.50 excl het boek of 32,45 euro incl het boek. Je maakt gebruik van de materialen uit de winkel, en krijgt uiteraard een patroon mee om thuis verder te kunnen.

Raamhanger uit mijn boekje “Kleurrijke cadeautjes haken!”

Ken je de steken lossen, vasten en stokjes? Dan kun je meedoen aan deze leuke workshop! In ca 2,5 uur maak je je eigen raamhanger die je versiert met kralen en lintjes. Je leert allerlei trucs en krijgt leuke tips over het haken. De kosten bedragen 22.50 euro pp. Je maakt gebruik van de materialen van de winkel en krijgt het patroon mee om thuis verder mee aan de slag te kunnen.

 

Granny squares
Heb je de basis gehad en wil je een stapje verder? Dan is dit een heel erg leuk vervolg. Je leert behalve allerlei nieuwe tips en trucs ook eea over oma’s vierkanten!
Granny Squares zijn voor heel erg veel haakwerken te gebruiken! Een tas, kussen, je kunt zelfs slofjes van granny squares maken! Er zijn vele soorten Granny’s. Tijdens deze workshop maakt je met een aantal kennis en de mogelijkheden ervan. De prijs bedraagt 22.50 euro per persoon, dit is inclusief een uitgebreide handleiding met patronen , en 3 bolletjes  haakkatoen, zodat je thuis lekker verder kunt haken!

I Kerstballen haken !

Maak je eigen kerstballen, in jouw favoriete kleuren! De prijs bedraagt 25 euro per persoon, dit is inclusief alle materialen en een patroon, zodat je thuis verder aan de slag kunt! De basiskennis (kennis van de steken) van het haken is vereist. Wanneer het al een tijd geleden is dat je hebt leren haken is het raadzaam om eerst de basis workshop te volgen. Wanneer je het haken al aardig onder de knie hebt biedt deze workshop je genoeg nieuwe tips en trucs! De workshop duurt 3 uur.

II Kerstballen haken ! (nieuw!!)

Maak je eigen kerstballen, in jouw favoriete kleuren! De prijs bedraagt 25 euro per persoon, dit is inclusief alle materialen en een patroon, zodat je thuis verder aan de slag kunt! De basiskennis (kennis van de steken) van het haken is vereist. Wanneer het al een tijd geleden is dat je hebt leren haken is het raadzaam om eerst de basis workshop te volgen. Wanneer je het haken al aardig onder de knie hebt biedt deze workshop je genoeg nieuwe tips en trucs! De workshop duurt 3 uur.

Patronen leren lezen !

Vindt je het moeilijk om te haken vanaf een diagram? Snap je niks van Engelse haaktermen? Of heb je juist moeite met het begrijpen van uitgeschreven patronen? In deze workshop komen deze manieren aan bod! Na de nodige theorie gaan we natuurlijk ook een praktijk opdracht doen! Je maakt met de materialen van de winkel in elk geval een leuk haakwerkje.

Er zal vast ook nog tijd zijn om uitleg te geven aan iets waar jij wellicht mee worstelt, of als je wilt help ik je op weg met de Elise omslagdoek.  (waarbij je materiaal in het atelier kunt aanschaffen) De basiskennis van de steken ken je natuurlijk al, en met deze workshop gaat er een hele nieuwe haakwereld voor je open! De workshop duurt 2,5 uur en kost 22.50 euro.

Mochila-look-a-like Tas (Tapestry) haakworkshop! (Nieuw!!!)

Tapestry haken is een bijzondere vorm van haken waarbij je motieven in het haakwerk maakt. Een leuke uitdaging voor de ervaren haakster. Deze vorm van haken is zeer geschikt voor het ontwerpen en maken van tassen, telefoonhoesjes, tablet-hoezen, pannenlappen etc. De kosten bedragen 25 euro per persoon, dit is inclusief 3 bollen haakkatoen. Er wordt een begin gemaakt met een buideltje, volgens de methode die de Wayuu stam in Colombia ook hanteert. Maar daarover meer tijdens deze leuke haakworkshop!

Tunisch haken

Dit is weer eens wat anders! Tunisch haken is haken op een lange haaknaald en heeft bij sommige steken de uitstraling van een breiwerk. Het is zeer verslavend om te doen, en je leert in deze workshop diverse steken, waaronder het entrelac haken (blokjes haken wat er vervolgens uitziet alsof het gevlochten is). Er starten in januari ook diverse CAL’s met tunisch haken. Geef je dus snel op en leer de basisbeginselen van deze leuke haaktechniek! De kosten bedragen 25 euro, dit is inclusief alle materialen, een duidelijke handleiding om thuis mee verder te kunnen en het haakpatroon voor de entrelac col.

Sokken Breien!

 We hebben vorig jaar een enorme leuke respons gehad op de workshop Faire Isle Breien, en daarbij kwam naar voren dat er ook vraag is naar een workshop sokken breien! We hebben ondertussen een leuke workshop in elkaar gezet, deze zal 2 ochtenden in beslag nemen. De kosten voor de workshop zijn 30 euro per persoon, dit is inclusief alle materialen. De workshop wordt gegeven door onze gastdocent Annemieke van Walsum.

 

Faire Isle Breien

Ook de workshop faire isle breien blijft op de agenda staan! Je leert breien op een rondbreinaald en het maken van mooie ingebreide motieven. De kosten voor deze workshop zijn 27, 50, dit is inclusief alle materialen. De workshop wordt gegeven door onze gastdocente Annemieke van Walsum.

 

Het vervolg van deze leuke workshop is een omslagdoek, inclusief een knipbies!  Je maakt in 2 ochtenden een mini-omslagdoek inclusief knipbies, om je klaar te stomen voor het echte werk!  Kosten 27.50 , incl materialen

 

 

 

 

Entrelac breien!
Entrelac komt van het Franse woord ‘entrelacer‘, wat dooreen vlechten/strengelen betekent. Entrelac is een breitechniek. De techniek wordt zo genoemd, omdat het lijkt alsof je iets gemaakt hebt van gebreide, gevlochten stroken. Deze leuke techniek leer je in ca 2 uur en wordt gegeven door onze gastdocente Annemieke van Walsum. De kosten zijn 27,50, dit is inclusief alle materialen.

Kantbreien!

  Ons breiwonder Annemieke van Walsum leert je alles over kantbreien! Met kantbreien maak je de mooiste motieven voor de mooiste omsagdoeken of kleding! Laat je verleiden in de wondere wereld van …kant ! Kosten 27.50 pp

Een andere breiworkshop om weer een stapje verder te gaan met je breitechniek is de workshop steken en technieken, waarbij je oa leert ajour, kabels en noppen te breien. Kosten 27.50 pp