Eindejaarsmijmeringen en een leuk begin van 2022

Doei 2021 !

Het einde van dit rare jaar is in zicht, even een korte terugblik…
* Lockdown als gevolg van de coronamaatregelen….het was een vreemde gewaarwording om je winkel gewoon dicht te moeten doen in de voor handwerkwinkels drukke periode van het winterse handwerkseizoen! Maar wat hebben jullie mij erdoor gesleept! Gewoon met normale aankopen maar ook met de Corona-feelgood-pakketten.Dankzij jullie en het eerste coronasteun-pakket heb ik eigenlijk niet echt een probleem gehad en draaide alles redelijk door. Ik rende als een dolle door m’n winkeltje om boodschappen voor jullie te doen, videobellen en whatsapp werd niet geschuwd om zo toch de juiste kleuren combi’s te kunnen laten zien, en een afhaalloket was ook zo ingericht!
 
* En toen kwam de gemeente met een voorstel om te verhuizen naar een meer centrale locatie, en aangezien ik precies op dat moment mijn oude huurcontract kon opzeggen en met de nieuwe huurbaas goede gesprekken heb gehad over de nieuwe locatie besloot ik de sprong te wagen! Het gevolg is een superfijne nieuwe ruimte, waar ik elke dag nog veel complimenten over krijg! Het is ruim, overzichtelijk en nog steeds gezellig (hoewel een enkeling de oude winkel gezelliger vond). We hebben inderdaad meer aanloop, en ik heb veel nieuwe gezichten mogen verwelkomen in mijn Scheepjes Superstore! Waar ondertussen toch wel een heel klein beetje uitbreiding is bijgekomen in de vorm van bijvoorbeeld het merk Durable, ook een vertrouwd Nederlands merk, net als Scheepjes. Van het merk Durable hebben we nu een paar garensoorten die Scheepjes niet heeft, zoals de Durable Cosy, een dikke variant van de Softfun. De hoofdmoot blijft echter Scheepjes.

* eindelijk hadden we weer een heerlijke Welkom in Zuidhorn dag op 9 oktober! Met heerlijk weer, muziek en theater en een gezellige markt! het was een topdag! En net als voor mijn bloemenschilderijen die pronkten in de etalage tijden s de opening van de winkel, kreeg ik weer veel hulp van haaksters om de leuke vlaggenlijnen op tijd klaar te hebben. Top!

*en weer kwamen er Corona maatregelen….Ook hiervan heb ik niet veel last, ik ging altijd al dicht om 17 uur, dus voor mij veranderde er niet veel. Mondkapjes en anderhalf meter zit nog in ons systeem en hoewel we er liever gister dan vandaag vanaf zijn passen we ons daar ook gewoon weer op aan….
Helaas hebben we de workshops en haakcafes gelijk weer geschrapt, we zouden er namelijk net weer mee beginnen toen de regels werden aangekondigd…Het is wat het is…

Hallo 2022!

Nog een paar weken en dan is het jaar voorbij! Voor 2022 heb ik alvast een leuk project bedacht, waar elke haak- en breister aan mee kan doen; de Temperatuursjaal 2022!
 
Het idee is niet nieuw, maar wel onwijs leuk! . Elke dag haak of brei je één toer aan de hand van de temperatuur van die dag. Het is dus maar het welke kleuren je kiest en waar je woont hoe je sjaal eruit zal zien. Wat een gaaf idee, toch? En: zo haak/brei je elke dag een beetje en aan het einde van het jaar heb je een toffe gehaakte/gebreide sjaal.

Je kunt zelf bepalen bij welke temperatuur je welke kleur gebruikt, van de ene kleur zul je dus meer nodig hebben dan van de andere kleur. De meesten kennen de temperatuurdeken, maar dat vind ik voor erbij een te groot project, een sjaal is net even makkelijker voor erbij.

In de webshop (klik hier: KLIK) vindt je een paar leuke suggesties, en in december en januari ontvang je 5% korting bij aankoop van een Temperatuursjaalpakket ! De info over dit leuke project ontvang je natuurlijk ook bij het pakket. De korting geldt ook in de winkel, en daar help ik je natuurlijk graag bij het samenstellen van de kleuren.

Voor dit project heb ik  een haak- en breipatroon uitgewerkt,dit document kun je opvragen via email of terugvinden op de speciale facebook-groep die ik heb aangemaakt; daar kun je  je voortgang delen, of vragen kunt stellen. Het document heeft alle informatie over hoe groot de sjaal wordt, hoeveel garen je uiteindelijk nodig hebt, en de temperatuur/ kleurindeling. Deelname kost je niets en hoe meer zielen hoe meer vreugde, dus meld je aan!

De speciale Facebookgroep vindt je hier :

FB Temperatuursjaal 2022

Tot slot…


Graag tot ziens!
Hartelijke groet,
Margriet